مبلمان یکی از مهمترین اجزای هر دکوراسیونی محسوب میشوند و نقش مهمی در نمای فضا را به عهده میگیرند. طرح، رنگ و جنس پارچههای مبلی مهمترین ویژگیهای مبلمان هستند پارچههای مبلی باید به گونهای باشند که کاملا با سبک مبلمان همخوانی داشته باشند، به خوبی روی مبلمان بنشیند و چروک نشود.
چروک شدن پارچه مبلمان سبب میشود که فضا همیشه نامرتب و بینظم به نظر برسد. همچنین این چروکها باعث میشوند طرح پارچه به خوبی مشخص نشود و حتی مبلمان کهنه به نظر برسند. در این مطلب از مجله نساجیت به علل چروک شدن پارچه مبل و روش جلوگیری یا رفع آن میپردازیم.
- بیشتر بخوانید: 9 ترفند جذاب برای نو کردن مبل کهنه
دلایل چروک شدن پارچه مبل
شاید از خود پرسیده باشید که چرا مبل نو چروک میشود؟ به طور کلی میتوان مهمترین علت چروک شدن پارچه مبل را جنس و کیفیت پارچههای مبلی دانست. البته عوامل محیطی نیز بر روی چروک شدن پارچه مبل تاثیرگذار هستند. با توجه به دستهبندیهای مختلف، مهمترین دلایل چروک شدن مبل شامل جنس پارچه، وزن افراد یا اشیا، نورخوردگی، حضور رطوبت، گرمای محیط میشود. در ادامه جزئیات هر مورد را بررسی خواهیم کرد.
تاثیر جنس پارچه بر چروک شدن پارچه مبلمان
برخی از پارچههای مبلی به طور ذاتی و در حالت عادی چروکپذیر هستند. برای مثال احتمال حضور چروک در پارچههای مخمل بیشتر از پارچه کتان است. بنابراین اگر نسبت به چروک پارچ مبلی حساسیت بالایی دارید، پیشنهاد میشود قبل از خرید پارچه، راجع به این ویژگی تحقیق کنید.
- بیشتر بخوانید: درباره پارچه مبلی یزد
تأثیر وزن افراد یا اشیا بر ایجاد چروک
نشستن طولانی مدت یا قرار دادن اشیا سنگین بر روی مبلمان میتواند باعث ایجاد فرورفتگی و چروک بر روی مبلها شود. همچنین بالا و پایین پریدن کودکان یا حیوانات خانگی بر روی سطح مبلها یکی از عوامل اصلی ایجاد چروک پارچه مبلی هستند.
نور خورشید؛ عاملی اساسی در ایجاد چروک
برخی از پارچهها مقاومت کمتری در برابر نور خورشید دارند و به محض قرارگیری در معرض تابش خورشید رنگ آنها از بین میرود و چروکهای ریزی بر روی آنها ایجاد میشود. با قرار دادن این مبلمان در کنار پنجرههای نورگیر، به مرور زمان شاهد ایجاد چروکهای مختلف بر روی آن خواهید بود.
ایجاد چروک بر روی پارچه مبلی در اثر رطوبت محیط
هر چه میزان رطوبت محیط بالاتر باشد، روند چروک شدن پارچه مبلی سریعتر رخ میدهد. به همین دلیل در نقاط مرطوب مثل شمال کشور باید از مقاومت پارچه مبلی در برابر رطوبت و خسارات ناشی از آن اطمینان حاصل کرد.
رابطه گرما و چروک پارچه مبلی
دمای بالا باعث افزایش احتمال چروک شدن پارچههای مبلی میشود و مانند رطوبت، روند این اتفاق را سریعتر خواهد کرد. قرار دادن مبلمان در کنار رادیاتور یا شومینه گرمای زیادی را به پارچه مبلمان تحمیل میکند و در نهایت باعث چروک شدن پارچه مبل میشود.
روشهای جلوگیری از ایجاد چروک پارچه مبلی
حال که میدانیم چرا پارچه مبل چروک میشود باید به دنبال روشهایی برای جلوگیری از این اتفاق باشیم. اولین قدم برای جلوگیری از چروک شدن پارچه مبلمان، خرید مبلمانی با پارچه تراکم بالا و مقاوم در برابر چروک است. هر چه بافت پارچه ظریفتر و نرمتر باشد، احتمال چروکشدن آن بیشتر است. پارچههای مخمل و سوئیت به دلیل داشتن همین ویژگی احتمال چروک شدن بالاتری دارند و خرید و استفاده از آنها باید با دقت بیشتری انجام شود.
حالت دیگر برای جلوگیری از ایجاد چروک بر روی پارچه مبلی، فراهم کردن عوامل محیطی متناسب برای پارچهها است. در چنین حالتی باید از قرار دادن مبل در کنار رادیاتور، شومینه یا کنار پنجرههای نورگیر خودداری کرد. همچنین باید مبلمان مخصوص پذیرایی را به گونهای چید که در معرض نشست و برخاست زیاد نباشند.
برای خرید پارچه مبلی با کیفیت از نساجیت
بهترین روشها برای رفع چروکهای پارچه مبل
حال میدانیم که چگونه از چروک شدن پارچه مبل جلوگیری کنیم، اما ایجاد چروک بر روی برخی از پارچهها اجتناب ناپذیر است. با توجه به این که چروک شدن پارچه مبلی، تاثیر زیادی در ظاهر مبلمان دارد و در نهایت باعث آسیب بافت پارچه میشود، باید برای رفع چروکها راهکاری یافت.
در برخی موارد میتوان تنها با فشار دست، چروک مبلمان را از بین برد؛ اما در حالتهایی که چروک در بافت پارچه ماندگار شده باید از روشهای دیگری برای رفع این چروکها استفاده کرد. در ادامه برخی از بهترین روشها برای از بین بردن چروکهای پارچه مبلی را بررسی میکنیم.
استفاده از اتو برای از بین بردن چروکهای پارچه مبل
میتوان به کمک یک اتوی معمولی، چروکهای روی مبل را از بین برد. مهمترین نکته در بکارگیری این روش، عدم تماس مستقیم صفحه اتو با پارچه مبل است. تماس مستقیم اتو با مبل، میتواند سبب تغییر رنگ پارچه یا سوختن آن بشود.
در این روش باید از یک پارچه معمولی به عنوان حائلی میان اتو و مبل استفاده شود. پیشنهاد میشود از درجه بخار اتوی دستی استفاده کنید تا روند رفع چروک با سرعت بیشتری انجام شود.
بیشتر بخوانید: 11 روش برای رفع سوختگی پارچه مبل / کمترین زمان و هزینه
استفاده از بخارشوی دستی برای رفع چروک پارچه مبل
میتوان بخارشوی دستی و خانگی را جایگزین اتوی معمولی لباس کرد. این بخارشویها درجهای مخصوص مبلشویی دارند که به راحتی چروکهای پارچه مبل را از بین میبرد. دقت کنید که بخارشوی وظیفه تمیزکاری را نیز بر عهده دارد، بنابراین بهتر است در هنگام استفاده از آن تمام سطح را تمیز کنید تا پارچه مبل دو رنگ نشود.
کشیدن پارچه مبل برای رفع چروکها
یکی از راههای آسان برای از بین بردن چروک پارچه مبل، استفاده از دو شی سنگین، اسپری آب و سشوار است. دو شی باید به گونهای بر روی تشک مبل قرار داده شوند که پارچه را کشیده و صاف کنند. سپس باید با استفاده از اسپری، محل مورد نظر مرطوب و با باد گرم خشک شود.
البته در صورت روشن بودن رنگ پارچه مبل، باید از این روش اجتناب شود؛ چرا که احتمال باقی ماندن لکه و رد آب بر روی مبل وجود دارد و ظاهر بدی ایجاد خواهد شد.
نکاتی برای محافظت از مبلمان در برابر چروک شدن
انتخاب و نگهداری درست از مبلمان، سبب افزایش طول عمر و حفظ زیبایی ظاهری آنها و دکوراسیون خانه میشود. جهت پیشگیری از چروک شدن مبلمان، باید در هنگام خرید از کیفیت پارچه و فوم تشکهای نشیمن، اطمینان حاصل شود. خرید پارچه مبلی باکیفیت از ایجاد هزینه اضافی برای تعویض پارچه مبل، جلوگیری خواهد کرد.
پیشنهاد میشود فرایند شستشوی مبلمان را به دست کارشناسان مبلشویی در قالیشوییهای معتبر بسپارید؛ یعنی از اسکاچ و مواد شوینده مختلف استفاده نکنید. میتوانید با پهن کردن یک پارچه بر روی نشیمن مبلها، از ایجاد چروک یا کثیف شدن مبلها جلوگیری کنید.
با انتخاب پارچه با کیفیت با مسئله چروک پارچه مبلی روبهرو نخواهید شد و یا احتمال این اتفاق بسیار کمتر میشود. برای پیدا کردن پارچه مبلی مرغوب میتوانید از بازار آنلاین پارچه مبلی نساجیت استفاده کنید. کارشناسان حرفهای این تیم نیز میتوانند به طور رایگان در مسیر انتخاب پارچه مناسب برای مبلمان به شما یاری رسانند.
- بیشتر بخوانید: بهترین زمان تعمیر مبلمان+ بررسی قیمت
کلام آخر
چروک شدن پارچه مبلی باعث از بین رفتن زیبایی مبل، آسیب به بافت پارچه و بینظمی میشود. نگهداری و جلوگیری از ایجاد چروکهای ریز و درشت، باید با توجه به ویژگیهای پارچه مبل و عوامل محیطی صورت بگیرد.
در این مطلب از سایت نساجیت، علل مختلف چروک شدن پارچه مبل را بررسی کردیم و راهکارهای مختلفی را جهت پیشگیری و رفع این مشکل پیشنهاد دادیم. شما میتوانید به کمک مشاوران خبره تیم نساجیت، بهترین پارچه مبلی را انتخاب کنید و احتمال چروک شدن آن را به حداقل برسانید.
سلام .ممنون از اموزش خوبتون